bron: https://www.heijmans.nl/nl/projecten/piekstraat-rotterdam/

ROTTERDAM PIEKSTRAAT:  VAN  EEN ONBEKENDE & ONBEMINDE PLEK NAAR HET ‘WOW-EFFECT’

Een woontoren die écht ruimte biedt aan 142 gezinnen, waar het draait om ‘anders wonen’.
Van  een eigen steiger waar je je bootje aanlegt aan je eigen aanlegplaats tot een autolift waarmee je auto onderdeel wordt van het interieur.  Een project voor mensen die niet bang zijn om ‘out of the box’ te denken én te gaan!

De unieke architectuur realiseert woondromen van de potentiële bewoners. Bewoners die snakken naar ruimte, maar binnen de levendigheid van Rotterdam. Elke dag het ‘wow-effect’ wanneer je een blik naar buiten werpt? De Piekstraat is het antwoord. Een project waar we graag onze bijdrage aan leveren.

In opdracht van @Heijmans Woningbouw en @Brabotech Metselwerken realiseren we de binnenmuren voor dit woningbouwproject.  We plaatsen hier wanden met vellingblokken, wat direct een zeer strakke afwerking biedt voor de binnenmuren. Ter afwerking werken we met u-profielen. Ondanks dat we met twee verschillende blokhoogtes hebben gewerkt, stroken alle lijnen. Bouwkundig is dit niet nodig, maar wij nemen alleen genoegen met het meest strakke eindresultaat. Voor het zaagwerk hebben we daarom ook ‘the best in bussiness’ ingezet; de Clipper CM450.

Binnenkort pronken er 142 loftappartementen op deze momenteel nog onbekende én onbeminde plek aan de Maas. Het woonavontuur reikt tot 70 meter hoogte en is uiterst duurzaam uitgevoerd. Kalkzandsteen past perfect binnen een duurzaam project; je creëert eenvoudig een comfortabel leefklimaat met uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Het is in de basis een product dat vrij is van chemicaliën. Wij bouwen natuurlijk omdat kalkzandsteen bestaat uit 85% zand, 6% kalk en 9% recycled kalkzandsteenpuin en water. Maar dat niet alleen: dit populaire bouwproduct kan met weinig energie gebroken worden en volledig hergebruikt in de productie van nieuwe stenen. Kalkzandsteen is constructief, onbrandbaar, vochtregulerend, geluidwerend, flexibel en relatief goedkoop.

Meer weten over dit fantastische project? Lees dan verder op https://www.heijmans.nl/nl/projecten/piekstraat-rotterdam/

Lees meer over andere projecten op onze website: https://lijmbouwnederland.nl/projecten

#lijmbouw #lijmwerken #lijmbouwnederland #kalkzandsteen #woningbouw #duurzaambouwen #circulairbouwen #rotterdam #piekstraat #binnenmureplaatsen #binnenmurenbouwen #murenbouwen #makzkalkzandsteen #woningbouwproject #nieuwbouw #woontoren #appartementen