Gemini-Noord TU Eindhoven | RENOVATIE

In 2023 is gestart met de renovatie van Gemini Noord. 

Gemini- Noord heeft een totale vloeroppervlakte van 14.000 vierkante meter. Onze opdrachtgever Heijmans verkreeg de opdracht, waarvoor Lijmbouw Nederland alle kalkzandsteen binnenmuren plaatst.

We verwerken er lijmblokken in 6 verschillende afmetingen, verspreid over bijna 2.000m². Tevens voorziet Lijmbouw Nederland B.V. in de complete levering van de kalkzandsteen lijmblokken, betonlateien, lijmmortel, kimmortel, maatvoering en stelwerk, zaagwerk en het aanbrengen van brandwerende pur.

We zijn blij met deze prachtige opdracht. In december 2023 zijn we begonnen met het plaatsen van de eerste muren. Hiervoor hebben we een splinternieuwe Jumbo 900 Norton Clipper geïnstalleerd op de bouwplaats. Met deze zaagmachine werken we efficiënter én preciezer voor een snel en optimaal eindresultaat. Oplevering vindt plaats in het eerste kwartaal vier van 2024.

Wanneer het vernieuwde Gemini Noord in gebruik genomen wordt, biedt het onderdak aan de faculteiten Mechanical- en Biomedical Engineering, diverse onderzoeksgroepen en tal van onderwijsvoorzieningen als collegezalen, studiegebieden, laboratoria, studieverenigingen, vergaderfaciliteiten.

Wordt vervolgd!