80 LEVENSLOOPBESTENDIGE WONINGEN | De Dempo Vlissingen

In opdracht van De Kok Bouwgroep B.V. hebben we 1020m² lijmwerk voorzien ter realisatie van project De Dempo. Dit project betreft een appartementencomplex in de Scheldewijk te Vlissingen. We hebben hier onze bijdrage geleverd aan de realisering van 80 levensloopbestendige woningen voor de sociale verhuur vanaf nog geen €650,00 huur per maand. Een belangrijke en mooie opdracht, omdat hiermee woonkwaliteit, gebruikskwaliteit, toegankelijkheid en flexibiliteit geboden wordt aan bewoners die dit nodig hebben. De appartementen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens vanaf 55 jaar zonder inwonende kinderen. Een doelgroep waarvoor een goede huisvesting een uitdaging is.

We hebben zowel gelijmd met vellingblokken als met lijmblokken. Ter realisatie van de binnenmuren van de bergingen hebben we hier ultra strakke ‘schoon werk’ wanden met vellingblokken geplaatst. Voor de afwerking kiezen we ervoor om te werken met u-profielen, omdat dit direct het meest strakke eindresultaat biedt. We geven extra aandacht aan het vlak stellen van de kim (de eerste laag blokken in aansluiting op de vloer). Waarom? Dit geeft als resultaat dat de lintvoegen over de volledige lengte één strakke horizontale lijn vormen.Vellingblokken hebben rondom een schuine vellingkant. Wanneer deze met uiterste precisie in het juiste verband worden verlijmd, is een verdere afwerking niet nodig. De lijmvoegen zijn slechts 2mm, voegen is ook niet nodig is. Deze blokken kunnen we ook aan beide kanten ‘schoonwerk’ worden afleveren, waardoor de muur na oplevering direct afgewerkt is. Deze muren hoeven niet gestukadoord te worden. Zo kan worden bespaard op zowel tijd als geld in de afwerkfase.
Vellingblokken zijn geschikt voor toepassing in diverse ruimtes; Parkeergarages, bedrijfshallen, winkelcentra, sportgebouwen, showrooms, scholen etc.
We hebben er tijdens dit project heel wat zaagmeters op zitten, die we trotseerden met de CM450 van Norton Clipper. Alleen met deze krachtpatser van een machine zagen we moeiteloos en precies, voor het verlijmen met naadloze aansluiting in de hoeken. Werp een blik op de
foto’s, die spreken voor zich!

We bedanken De Kok Bouwgroep voor deze mooie opdracht en wensen de nieuwe bewoners van de 80 appartementen veel woonplezier toe.

Wil je meer weten over de start van dit project? Dat kan hier > De Kok Bouwgroep

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten? Klik HIER en volg ons op Linkedin.